Resepi Manggo Crepe Cakes

Resepi Manggo Crepe Cake yang simple

resepi,Resepi Manggo Crepe Cakes,resepi senang,resepi simple

(pic kredit to fb azlina ina fans)

siapa kat cni pernah makan manggo crepe? sedap kan..
tapi arie nie yuk bukan nak ajar buat manggo crepe..tapi nak ajar buat manggo crepe cake.
mesti uols x pernah dengar kan..pasal crepe cake kan..
sekarang tengah viral tentang crepe cake nie..
klau dekat hotel...mahal harga dia dalam rm 18 untuk satu slice...mahal gler kan..
daripada beli baik kita beli kan..

sbb tular yuk nak share resepi manggi crepe cake yang senang je nie..
senang je nak wat manggo crepe cake nie..sambil tido pun boleh buat..hahaha..
dah bersedia??jom salin resepi..

resepi manggo crepe cake

BAHAN-BAHAN

resepi,Resepi Manggo Crepe Cakes,resepi senang,resepi simple

(pic kredit to fb azlina ina fans)

  • 1 cawan tepung gandum + 1/2 sk baking powder (ayak)
  • 1 biji telur
  • 1 1/4 cawan susu cair @ susu segar
  • 2 biji mangga cth mangga lily(sebiji untuk dipotong dadu,sebijik blender untuk buat puri)
  • 1 cawan non-diary whipping cream
  • sedikit garam
  • sedikit pewarna oren

CARA-CARA

  1. campurkan susu+telur+tepung gandum+garam+1 sb puri mangga.kacau sehingga sebati
  2. masak adunan tadi dengan mengunakkan kuali non-stick.
  3.  mix kan 1 cawan non-diary whipping cream sehingga ia kembang
  4. pipe kan whipping cream yang dipukul tadi keatas crepe dan di ikuti dengan puri mangga
  5. ulang balik step 4.ikut suka anda lar nak buat berapa tinggkat manggo crepe cake
  6. lepas ciap..letakkan manga yang di potong dadau sebagai topping dan hias ikut suka anda
  7. then masukkan manggo crepe cake kedalam peti sejuk paling kurang 4 jam
resepi,Resepi Manggo Crepe Cakes,resepi senang,resepi simple

(pic kredit to fb azlina ina fans)
buat lapisan cam nie ye..crepe..whipping cream..dan .puri mangga then ulang balik.



(pic kredit to fb azlina ina fans)
ciap..hiaskan ikut kreativiti anda..dan jangan lupa masukkan kedalam peti sejuk paling kurang 4 jam.lagi lama lagi bagus sbb nak bagi masa whipping cream kita keras.nnti senang ckit nak potong


resepi,Resepi Manggo Crepe Cakes,resepi senang,resepi simple

(pic kredit to fb azlina ina fans)
dah ciap..sedap...


info penting

jom kita tengok step by step cara untuk buat mango crepe cakes.yuk ciap buat video lagi







Comments